«Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2018 – Παρουσίαση της Μασσαλίας». Εκδήλωση στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Ιουνίου 2018, στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, η εκδήλωση στο πλαίσιο της  «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2018»,  που είχε σκοπό και στόχο να τιμήσει ξεχωριστά, την τιμώμενη Μεσογειακή πόλη της εφετινής διοργάνωσης, την Μασσαλίας της Γαλλίας.

Προηγήθηκε ξενάγηση, από την Προϊσταμένη της ΕΦΑ Μαγνησίας κα Ανθή Μπάτζιου, στην Περιοδική Έκθεση του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου «Πνοές Ανέμων Κινούν Καράβια», η  οποία προβάλει και τεκμηριώνει την ναυτική και εμπορική δραστηριότητα της περιοχής από τη Νεολιθική έως την Βυζαντινή εποχή.

Η κύρια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Μουσείου. Η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας κ. Ανθή Μπάτζιου, αναφέρθηκε στην αρχαία ελληνική πόλη της Μασσαλίας. Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση του Μουσείου των Ευρωπαϊκών και Μεσογειακών Πολιτισμών (MuCEM) από τον επιμελητή της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου κ. Edouard de Laubrie και τη συνεργάτιδά του κ. Λουΐζα Καραπιδάκη.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκε η σύγχρονη πόλη της Μασσαλίας και έγινε απαγγελία λογοτεχνικών και ποιητικών αποσπασμάτων από τον ηθοποιό και κάτοικο της Μασσαλίας Gilbert Traina.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, που απένειμε και το αναμνηστικό της εφετινής διοργάνωσης, στους υψηλούς Γάλλους προσκεκλημένους.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, ο φορέας πολιτισμού της ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, για τη διάσωση και διάδοση του Πολιτιστικού Αποθέματος», και ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου. Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλά, Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.

Advertisements

About Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας

Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, Βασίλειος Καραχρήστος Msc Αρχαιολόγος - Ιστορικός, EFAMAG.
This entry was posted in Χωρίς κατηγορία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s